• Anaokulu öğretmenleri, öğretmen yardımcıları, uzman ve usta öğreticiler
  • Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği meslek lisesi, ön lisans, lisans, öğrencileri ve lisansüstü öğrencileri
  • Drama liderleri

Eğitimin  Amacı

• Amaç, Çocuk Gelişimi Programında eğitim gören öğrencilerin, çalışma hayatına geçtiklerinde çocuklar ile çalışma ve öğretme becerilerini geliştirmektir. Böylece kaliteli eğitim hizmetinin gerçekleşebilmesine olanak sağlamaktır.
  • Orff-Schulwerk eğitiminde, pedagojik süreçte Orff-Schulwerk prensiplerini dikkate alarak;

Oyunun kurallarına uyabilme, beraber keşfedebilme, yaratabilme, doğaçlama yapabilme, fikirler oluşturabilme. dinleyebilme, melodiyi, jestleri taklit edebilme. Bedenimizle ve enstrümanlarımızla eşlik bulabilme. Beden perküsyonu çalışmaları yapabilme. Şarkı söyleyebilme, hikâye yaratabilme, dans edebilme, ritim çalışmaları yapıp, farklı materyaller kullanarak, kendimizle, eşimizle, grupla birlikte çalışmalar deneyimleyebilme.

• Eğitim katılımcılara Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Yıldız Teknik Üniversitesi SEM tarafından onaylı katılım belgesi verilecektir.

Eğitimin Uygulanışı

• Eğitim tarihi : 5 Mayıs 2019 Pazar tarihinde 10.00-17.00 arasında 8 ders saati
  • Eğitim Yeri : Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksek Okulu – Ataşehir
  • Eğitmen : Aylin İZGİ
  • Eğitim Ücreti : 300+KDV

AYLİN İZGİ

1971 yılında Ankara’da doğdu.1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Koro Bölümü’nü bitirdi. TRT Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu, Polifonik Korolar Derneği Dernek Korosu ve Ankara Çoksesli Müzik Derneği Korosu’nda uzun yıllar koristlik yaptı. 2007-2011 tarihleri arasında gerçekleşen Orff- Schulwerk Forum Salzburg, Orff-Schulwerk Merkezi Avusturya ve OrffSchulwerk Eğitim Danışmanlık Merkezi Türkiye’den onaylı “Eğitmen Eğitimi” kursunu Mart 2011 tarihinde başarıyla tamamlayarak Orff-Schulwerk Eğitmeni olma hakkını kazandı.

Aylin İZGİ, Eğitmen Eğitimlerine ve 1994 yılında başladığı “Erken Çocukluk Dönemi Orff-Schulwerk Anlayışı Çerçevesinde Müzik-Hareket” eğitmenliğine, çeşitli okul öncesi eğitim kurumlarında devam etmektedir. Orff-Schulwerk eğitmenliğini ayrıca 2012 yılından itibaren MSGSÜ Konservatuarı, 2013 yılından itibaren İ.Ü. Konservatuarı’nda ve 2013 yılından itibaren Orff-Schulwerk program eğitim danışmanlığı görevini de İTÜ Konservatuarı’nda sürdürmektedir.

ybo@adiguzel.edu.tr