Programın Amacı

Bu programda gıda ürünlerinin sınıflanması, taşınması, depolanması ve saklanması konusunda meslekte kullanılacak bilgilerin kazanılması.

Programın İçeriği

·         Gıda ürünlerinin sınıflandırılması

·         Gıda lojistiğinde soğuk zincir kavramı

·         Gıda lojistiğinde ısı yönetimi

·         Gıda ürünlerinin  taşınması

·         Karayolları araçları ile taşınma araç ve ekipmanları

·         Süt ve süt ürünlerinin lojistiği ve tedarik zincirinin hazırlanması

·         Gıda ürünlerinin depolanması

·         Gıda ürünlerinin taşıma ve depolama süreçlerinde oluşabilecek riskler

·         Gıda ürünleri için ön soğutma

·         Tesis tasarımı

·         Gıdaların taşınma ve depolanmasına ilişkin uluslararası mevzuatlar ve kalite belgeleri

·         Gıda ürünlerinin dış ticaret , gümrükleme süreçleri ve İthalat/ihracat mevzuatları kapsamında yaşanan sorunlar ve vaka çözümlemesi

·         Gıda lojistiğinde kullanılan bilişim teknolojileri

 

Programı kimler alabilir

Lojistik bölümü öğrencileri, Gıda lojistiği ve tedarik zinciri yönetimi ile ilgilenenler, Gıda firmalarında lojistik veya depolama departmanlarında çalışanlar.

 

Programın Süresi

32 saat

 

Programın Ücreti

350 TL(KDV dahil)